Politică

Ce spune Liviu Dragnea despre Ecaterina Andronescu, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei: Nu fac reevaluări. Premierul a venit cu cele două propuneri

Ce spune Liviu Dragnea despre Ecaterina Andronescu,...

Autor: Ionel Dancu

13.11.2018, 13:20 84

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, referitor la scandalul avut cu Ecaterina Andronescu, propusă acum de PSD ministru al Educaţiei, că el nu face reevaluări, precizând că propunerile pentru Educaţie şi Afaceri Europene au fost făcute de premier şi votate în Biroul Permanent PSD. 

"Eu nu fac reevaluări. Premierul a venit cu cele două propuneri", a declarat Liviu Dragnea, marţi, după şedinţa Biroului Permanent al PSD.

Ecaterina Andronescu este propunerea PSD pentru ministerul Educaţiei, potrivit deciziei luate în unanimitate în şedinţa social democraţilor. Ea a mai fost ministru al Educaţiei şi ar urma să preia portofoliul, dacă va fi numită de preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la şefia ministerului expiră.

Înaintea şedinţei conducerii PSD, Ecaterina Andronescu a avut o discuţie cu Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Propunerea PSD pentru Educaţie vine în contextul în care Ecaterina Andronescu l-a criticat, în ultima perioadă, pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, căruia i-a cerut, în luna august, printr-o scrisoare deschisă, chiar să se retragă de la conducerea partidului. În martie 2018, atunci când a avut loc Congresul extraordinar al PSD, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, care au candidat atunci la funcţia de preşedinte executiv al PSD, i-au acuzat pe organizatori că nu le-au dat posibilitatea să se adreseze colegilor înainte de vot şi au plecat din sală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO