Politică

Ce spune Liviu Dragnea despre finalizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş: „De-abia s-a aprobat ieri în Parlament”

Ce spune Liviu Dragnea despre finalizarea Autostrăzii...

Autor: Ionel Dancu

08.11.2018, 18:47 169

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Parlament, că nu poate să avanseze o dată pentru finalizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş până când nu vorbeşte cu instituţiile care pot oferi un orizont de timp pentru execuţia lucrării.

„De-abia s-a aprobat ieri în Parlament. E o întrebare care nu arată rigoare şi nu suntem la Pronosport”, a declarat, joi, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat când se va finaliza Autostrada Unirii.

Întrebat dacă va fi gata până în anul 2025, Dragnea a spus că nu poate să facă un pariu în acest sens.

„Mă ştiţi pe mine un om care bate câmpii? Nu. O să vorbesc cu ministrul Transporturilor, cu cei de la Compania de Drumuri, cu cei de la Comisia de Prognoză pentru a vedea care ar fi orizontul de timp posibil la care aceasta autostradă va fi finalizată. Eu pariu pe aşa ceva nu am cum să fac”, a precizat liderul PSD.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind aprobarea executării autostrăzii Unirii, că sunt bani pentru investiţie. „Cel mai important e să faci documentaţia de atribuire, să faci drumul la lucrare, să pregăteşti documentaţia şi ea să fie rambursată din fonduri europene. Se poate discuta asupra finanţării, finanţarea poate să difere de la buget de stat, la BERD, BEI sau privat", a declarat Teodorovici.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea executării obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO