Politică

Ce spune preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier

Ce spune preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după anunţul...

Autor: Departamentul Politic

10.11.2015, 17:36 1249

"Am înţeles că domnul Dacian Cioloş doreşte să formeze un guvern cu oameni neafiliaţi politic.În zilele următoare vom vedea cu ce echipă vine în Parlament şi cu ce program. Când vom vedea aceste lucruri, vom vedea ce poziţie vom adopta", a declarat Dragnea după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Dragnea a mai spus că PSD este deschis la dialog. "Nu pot şi nu cred că este firesc să spunem dacă votăm pentru sau împotrivă pentru că deocamdată avem doar un nume şi un chip", a mai declarat liderul PSD, la insistenţele jurnaliştilor.

El a spus că poziţia PSD va lua în calcul nu doar echipa şi programul de guvernare, ci şi modul în care Cioloş va dori să colaboreze cu Parlamentul şi dacă va ţine cont de pachetul de măsuri pe care social-democraţii l-au prezentat la consultările de la Cotroceni, vizând asigurarea stabilităţii economice.

Dragnea a mai spus că va exista o discuţie în interiorul PSD, dar şi în interiorul Coaliţiei. Dragnea a precizat că, în acest moment, în condiţiile în care va fi un guvern tehnocrat, "toată lumea este în opoziţie", iar odată ce premierul desemnat va veni în Parlament se va forma o majoritate parlamentară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO