Politică

Ce spune preşedintele USR, Dan Barna, despre pactul politic iniţiat de Klaus Iohannis

Ce spune preşedintele USR, Dan Barna, despre pactul...

Autor: Diana Grigore

13.06.2019, 16:32 183

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, la semnarea acordului naţional care vizează consolidarea parcursului european al României, că pactul reprezintă un prim pas dintr-o construcţie în cadrul căreia, alături de iniţiativa "Fără penali", CCR trebuie să devină un arbitru adevărat şi neutru. 

"USR a semnat acest acord naţional pentru că el conţine ceea ce de trei ani în Parlamentul României , în tiate judeţele României şi în diaspora , USR a susţinut, că România trebuie să fie un stat de drept, că România trebuie să fie un stat în care jstiţia să funcţioneze independent şi să fie o putere respectată. Acest pact este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi "Fără penali în funcţii publice", este cel mai simplu instrument pe care noi, ca societate şi un milion de români au confirmat lucrul acesta, putem să-l introducem în Constituţie pentru ca politica românească să devină ceva mai bună. Acest pact este de asemenea un prim pas dintr-o construcţie unde, alături de "Fără penali", trebuie să transformăm Curtea Constituţională într-un arbitru adevărat şi neutru al funcţionării statului, iar justiţia şi legile justiţiei să fie corectate", a declarat Dan Barna, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele României şi liderii PNL, USR, PMP şi Pro România au participat la Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului politic naţional care vizează consolidarea parcursului european al României.

Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO