Politică

Ce spune Viorica Dăncilă despre proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov: În luna august vor începe procedurile de atribuire

Ce spune Viorica Dăncilă despre proiectul autostrăzii...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

19.07.2018, 15:10 3283

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că din luna august vor fi demarate procedurile de atribuire pentru autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov care va avea circa 115 km lungime. Executivul discută, joi, în primă lectură studiul de fundamentare pentru acest proiect.

"Astăzi se discută într-o primă lectură studiul de fundamentare pentru autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov, unul dintre proiectele strategice de investiţii decis a se realiza în parteneriat public-privat. Este primul proiect în parteneriat public-privat demarat în România şi în luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitive cu investitorii", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Aceasta a precizat că autostrada va avea o lungime de circa 115 km şi va traversa axa turistică Sinaia-Azuga-Buşteni-Predeal.

"Autostrada, în lungime de aproximativ 115 km, realizează legătura cu municipiul Braşov, unul dintre cele mai importante centre economice şi turistice ale ţării, traversând axa turistică Sinaia-Azuga-Buşteni-Predeal. Iată că proiectele de investiţii pe care noi le-am anunţat încep să prindă contur şi se fac paşi importanţi în această direcţie", a completat Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO