• Leu / EUR4.7216
  • Leu / GBP5.2121
  • Leu / USD4.2706
Politică

Cea mai nouă lege promulgată de Klaus Iohannis: Condiţii noi de autorizare pentru folosinţele de apă

Cea mai nouă lege promulgată de Klaus Iohannis: Condiţii noi de autorizare pentru folosinţele de apă

Autor: Maria Stan

6 dec 2018 217

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind unele măsuri în domeniul apelor, act normativ care stabileşte condiţiile de autorizare pentru folosinţele de apă care sunt în curs de realizare, informează Administraţia Prezidenţială.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea condiţiilor de autorizare, din punct de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosinţele de apă care au în curs de realizare sau urmează să realizeze investiţii pentru infrastructura de apă uzată, autorizaţiile urmând a-şi păstra valabilitatea atâta timp cât sunt respectate termenele de realizare a lucrărilor înscrise în acestea, dar nu mai mult de 5 ani, după expirare, în următoarea autorizaţie.

„Prezenta lege are ca obiect de reglementare stabilirea condiţiilor de autorizare, din punct de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosinţele de apă care au în curs de realizare sau urmează să realizeze investiţii în infrastructura de apă uzată”, prevede proiectul de lege.

De asemenea, actul normativ prevede că utilizatorii existenţi care realizează lucrări de investiţii în infrastructura de apă uzată, în autorizaţia de gospodărire a apelor, emisă pe o perioadă limitată, se înscriu valori limită de încărcare cu poluanţi a apelor uzate evacuate în receptori naturali.

Proiectul de lege a fost adoptat, pe 7 noiembrie, de Camera Deputatilor, în calitate de for decizional.

De altfel, şeful statului a emis decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind mormintele de război, semnat la Varşovia la 25 mai 2018.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare colaborarea, în plan bilateral, în domeniul mormintelor şi operelor comemorative de război, asigurând cadrul necesar pentru înfiinţarea, amenajarea şi întreţinerea mormintelor eroilor căzuţi în timpul conflictelor armate. Acordul conţine prevederi referitoare la formele de cooperare, amplasarea mormintelor şi operelor comemorative de război, autorităţile însărcinate cu aplicarea acordului, aspectele financiare, soluţionarea disputelor.

Iniţiativa legislativă prevede identificarea, documentarea, evidenţa, înfiinţarea, amenajarea, conservarea, întreţinerea şi protejarea locurilor de înhumare a eroilor români, militari şi civili, care au căzut în timpul şi din cauza conflictelor armate, în timpul unui servici comandat, înhumaţi pe teritoriul Republicii Polone.

Tot pe 7 noiembrie, proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de for decizional.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7216
Diferență: -0,1438
Ieri: 4.7260
Azi: 4.2706
Diferență: 0,3077
Ieri: 4.2652
Azi: 5.2121
Diferență: 0,9921
Ieri: 5.1738
Azi: 4.3268
Diferență: -0,5196
Ieri: 4.3396