Politică

Cea mai spectaculoasă creştere salarială din România: Klaus Iohannis şi-a dublat salariul într-o noapte

Cea mai spectaculoasă creştere salarială din România:...

Autor: Adelina Mihai

17.11.2014, 14:58 2454

Klaus Iohannis, candidatul la alegerile prezidenţiale care a strâns cele mai multe voturi la alegerile de ieri, a câştigat anul trecut, din funcţia de primar al municipiului Sibiu, un salariu mediu de 3.650 de lei net pe lună, aproape dublu faţă de media înregistrată la nivel naţional, potrivit datelor din declaraţia sa de avere.

Funcţia de preşedinte al României nu îi aduce o majorare salarială semnificativă, dacă salariul său este comparat cu cel al unui manager de top din mediul privat. În mediul de business, un CEO al unei mari companii, indiferent de domeniul de activitate al acesteia, câştigă circa 10.000 – 15.000 de euro net pe lună, plus bonusuri.

Luând în considerare venitul declarat de actualul preşedinte, Traian Băsescu, în declaraţia sa de avere, rezultă că noul preşedinte al ţării va câştiga un salariu net de circa 6.500 de lei pe lună, adică câte patru salariii nete medii lunare la nivelul întregii economii.

​Luând în considerare faptul că un preşedinte al unui stat din Europa de Vest câştigă între 15.000 şi 20.000 de euro pe lună, iar preşedintele României are, în medie, un salariu lunar de 1.500 de euro pe lună, ZF îşi invită cititorii să răspundă la următoarea întrebare: ar trebui ca preşedintele României să primească un salariu mai mare?

Trimiteţi opiniile dvs. pe pagina de Facebook a ZF sau la adresele zf24@zf.ro si adelina.mihai@zf.ro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO