Politică

Cei cinci consilieri ai ministrului Dan, care beneficiază şi de pensie şi salariu, şi-au dat demisia

Cei cinci consilieri ai ministrului Dan, care...

Autor: Mihaela Gidei

12.08.2017, 11:50 43514

Cei cinci consilieri ai ministrului Afacerilor Interne, care beneficiază, în paralel, de pensie şi salariu, şi-au dat demisia, ca urmare a scandalului mediatic în care au fost implicaţi, ei urmând să lucreze în continuare, bene,vol, a spus, marţi, Carmen Dan.

„Surpriza frumoasă sau experienţa frumoasă pe care eu am trăit-o a fost că astăzi (marţi - n.red.), toţi cei cinci consilieri ai mei au venit la mine şi mi-au spus că situaţia în care ei se află şi care este atât de intens mediatizată în plan public este o situaţie care – cred ei – poate fi remediată într-un singur fel şi că din punctul lor de vedere, expunerea publică a situaţiei lor, deşi nu s-a nominalizat şi nu s-a vorbit decât la modul general, au considerat că imaginea ministerului este afectată şi că ministerul este vulnerabilizat, motiv pentru care au decis să solicite aprobarea mea de a ieşi din această situaţie”, a spus Carmen Dan, la România TV.

Ministrul de Interne a explicat că nu există posibilitatea de a renunţa, motiv pentru care cei cinci consilieri au ales că renunţe la salariu.

„Au ales să renunţe la indemnizaţie. Vă rog să mă credeţi că toţi cei care sunt în situaţia asta în cabinetul meu sunt oameni cu experienţă, care au activitate profesională recunoscută în spate şi care au muncit în Ministerul de Interne 20 de ani. Ei au ales, considerând că acest lucru vulnerabilizează Ministerul, au ales să plece din aceste poziţii. S-au oferit să rămână lângă mine şi să facă activitatea pe care au făcut-o şi înainte fără să fie remuneraţi”, a completat Carmen Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO