Politică

Cine este Alexandru Petrescu, propunerea PSD pentru Ministerul Comunicaţiilor

Cine este Alexandru Petrescu, propunerea PSD pentru...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

19.11.2018, 18:55 265

Alexandru Petrescu a fost propus pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru. El a mai deţinut funcţiile de ministru al Economiei, dar şi de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. 

Alexandru Petrescu, ministrul propus pentru Comunicaţii, a fost directorul general al Poştei Române, membru al Consiliului de Administraţie al Poştei Române şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al SN CFR Călători SA.

Potrivit datelor publicate în CV, Alexandru Petrescu a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SN CFR Călători SA – selectat de PricewaterhouseCoopers prin Programul de recrutare management privat, membru al Consiliului de Administraţie al CN „Poşta Română” SA şi membru al Consiliului de Administraţie al „Poşta Română Broker de Asigurare”. Mai mult, Petrescu a fost preşedinte al Comisiei pentru Pregătirea şi Monitorizarea Procesului de Privatizare a CN „Poşta Română SA”. Printre funcţiile ocupate de ministrul propus pentru Comunicaţii s-a numărat cea de Director General şi membru al Consiliului de Administraţie al CN Poşta Română SA, în 2014. Tot în 2014 a fost ales membru al Asociaţiei Române de Bună Administrare (ARBA).

În 2012 a fost Preşedinte al Comisiei pentru Pregătirea şi Monitorizarea Procesului de Privatizare CN Poşta Română SA. Tot în 2012 a fost numit director executiv – Direcţia Strategie şi Dezvoltare a CN „Poşta Română” SA.

În 2011 a fost ales vicepreşedinte al Raphaels Bank, din Londra, Marea Britanie.

În 2006, Petrescu ocupa funcţia de director pentru Europa, Business Development la Advanced Payment Solutions Ltd, London UK & Europe.

În 2002 era Director Business Development la Chequepoint Ltd, Londra, Marea Britanie, la departamentul Servicii Financiare şi Produse Prepaid.

În 2000 era director executiv pentru Business Development la KfK Ltd, Kent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO