Politică

Cine este Gabriel Leş, propunerea PSD pentru Ministerul Apărării Naţionale

Cine este Gabriel Leş, propunerea PSD pentru Ministerul...

Autor: Departamentul Social

19.11.2018, 18:38 102

Gabriel-Beniamin Leş, actualmente senator, este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării. El a mai fost ministru al Apărării în perioada 5 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017, în Cabinetul Mihai Tudose.

Gabriel Leş, membru PSD, are 42 de ani, la alegerile din decembrie 2016 obţinând primul mandat în Senatul României. Este membru al comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, al comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei şi al comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

În octombrie 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, funcţie pe care a ocupat-o până în octombrie 2016. Anterior a fost director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. A ocupat funcţii şi în administraţia publică locală, fiind consilier proiecte europene la Primăria Racşa Satu-Mare, subprefect Instituţia Prefectului - Satu-Mare, viceprimar Primăria municipiului Satu-Mare, dar şi consilier local în Consiliul local al municipiului Satu-Mare.

Potrivit declaraţiei de interese, acesta este asociat unic al firmei Expert Design SRL, a cărei activitate este suspendată în prezent.

Potrivit declaraţiei de avere, Leş a primit în anul 2010, drept donaţie, o casă de o sută de metri pătraţi la Satu Mare. Are patru conturi bancare deschise, în care are economii de 22.500 de euro şi 22.000 de lei.

Gabriel Leş are trei maşini Opel şi o motocicletă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO