Politică

Cine este Ilan Laufer, cunoscut pentru faptul că a intermediat aducerea H&M în România, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării

Cine este Ilan Laufer, cunoscut pentru faptul că a...

Autor: Departamentul Politic

19.11.2018, 19:11 1122

Harry Ilan Laufer, în vârstă de 35 de ani, ministrul propus al Dezvoltării, a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, dar şi secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat fiind responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”.

Ilan Laufer a deţinut şi portofoliul de ministru pentru Mediul de Afaceri, din vara anului 2017 până la finele lunii ianuarie 2018, când a fost schimbat după ce PSD i-a retras spriijinul politic lui Mihai Tudose din funcţia de premier.

El a fost angajat la Guvern şi în perioada 2013-2014, pe funcţia de consilier la Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Ministrul propus la portofoliul Dezvoltării Regionale este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) Bucureşti.

Harry Ilan Laufer este cunoscut din postura de fondator al companiei Retail Group, dar şi pentru că a intermediat aducerea brandului H&M în România.

În 2017, Ilan Laufer avea şapte apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 77 şi 105 metri pătraţi şi o casă de 803 metri pătraţi în localitatea ilfoveană Corbeanca. De asemenea, Laufer şi-a mai trecut în declaraţia de avere de pe 2017 două terenuri de 991, respectiv 847 metri pătraţi, tot în Corbeanca, dar şi un autoturism de lux marca Mercedes Benz clasa S şi o motocicletă Yamaha. Ilan Laufer mai avea, conform documentului, trei ceasuri în valoare totală de 17.000 de euro şi sume de bani pe care le împrumutase şi urma să le recupereze, 73.000 de euro şi 158.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO