Politică

Cine este Laurenţiu Baranga, fostul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Şi-a luat BAC-ul la 32 de ani şi a devenit conferenţiar universitar. Cum arată CV-ul lui

Cine este Laurenţiu Baranga, fostul şef al Oficiului...

Autor: Mediafax

10.10.2020, 13:18 686

Laurenţiu Baranga a fost, începând cu luna septembrie, şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor.Acesta a fost numit în funcţie de premierul Ludovic Orban.Baranga şi-a luat BAC-ul la 32 de ani, devenind apoi chiar conferenţiar universitar.

Printr-o HG publicată în data de 5 septembrie în Monitorul Oficial, Ludovic Orban l-a numit pe Laurenţiu Baranga în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, cu rang de secretar de stat. Baranga, care urma să fie şef al Oficiului în următorii patru ani, are un CV stufos, cu numeroase diplome şi mai multe funcţii importante, toate obţinute însă după 40 de ani. Născut în 1967, Laurenţiu Baranga şi-a luat diploma de Bacalaureat la 32 de ani, în 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti.

Începând cu 2007, adică la 40 de ani, Laurenţiu Baranga a obţinut o diplomă în Management la Universitatea Ecologică din Bucureşti, a terminat un doctorat la Universitatea Valahia din Târgovişte şi a urmat, printre altele, un curs postuniversitar la Academia de Poliţie. Din 2009 şi până în prezent, Baranga a lucrat la Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), unde a ocupat funcţia director adjunct. Anterior, Baranga devenise în 2008 asistent universitar doctor la Universitatea Titu Maiorescu. Avea 41 de ani şi, conform CV-ului său, nu lucrase nicăieri anterior.

Din 2012, fostul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor este conferenţiar universitar în cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte. Din declaraţia de avere disponibilă pe site-ul universităţii reiese că Baranga deţine două terenuri şi o casă de 110 mp în Vâlcea, conduce un Hyundai din 2011 şi are în derulare două credite bancare, în valoare totală de aproape 100.000 de euro. Din activitatea didactică a obţinut, într-un an, puţin peste 58.000 de lei.

Laurenţiu Baranga l-a înlocuit în fruntea Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor pe Daniel-Marius Staicu, căruia îi încetase mandatul.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO