Politică

Cine este noul şef al delegaţiei FMI în România, olandezul Erik De Vrijer:"I am very nice!”

 Cine este noul şef al delegaţiei FMI în România, olandezul Erik De Vrijer:"I am very nice!”

Autor: Loredana VOICULESCU

26.04.2012, 10:37 1388

Când este întrebat cum s-ar descrie, răspunde zâmbind după o scurtă ezitare: "I am very nice!" . Olandezul Jules Erik J. De Vrijer, actualul reprezentant al FMI pentru Belgia şi Olanda, va prelua din vară şefia delegaţiei FMI la Bucureşti, înlocuindu-l pe americanul Jeffrey Franks.

De altfel, în limba olandeză numele noului negociator şef pentru România înseamnă "prieten", "amic", sau "liber", potrivit dicţionarelor online.

Erik De Vrijer îl însoţeşte pe Jeffrey Franks pe parcursul misiunii de evaluare care a debutat pe 24 aprilie şi care va fi ultima pe care Franks o conduce la Bucureşti. Franks a fost numit şef de misiune pentru România în decembrie 2008.

Jules Erik J. De Vrijer a fost descris de Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, drept o persoană cu o foarte mare experienţă în FMI, având cu o poziţie puternică, în calitate de director adjunct al departamentului pentru Europa al FMI.

În ultimii 10 ani, De Vrijer a condus misiunile Fondului Monetar în Uzbekistan, Algeria, Irak, iar în ultima vreme în Belgia şi Franţa.

Pe site-ul FMI există o sigură înregistrare video cu De Vrijer, datând din iulie 2011, când acesta a acordat un interviu în limba franceză pe tema progreselor importante făcute de economia Franţei, unde a răspuns la mai multe întrebări, printre care ce se pooate face pentru reducerea şomajului în Franţa şi care este prioritatea nr.1 pentru sistemul financiar francez. Citiţi mai mult despre cine este noul şef al delegaţiei FMI în România pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO