Politică

Cine este Remus Borza, noul consilier al lui Dăncilă: s-a luptat cu 500 de „băieţi deştepţi” de la Hidroelectrica şi a fost responsabil de 300 de companii cu 27.000 de angajaţi

Cine este Remus Borza, noul consilier al lui Dăncilă:...

Autor: Business Magazin

04.06.2019, 02:31 10284

Joi, avocatul Remus Borza a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, în conformitate cu o decizie publicată în Monitorul Oficial. Care este povestea lui până la numirea în această funcţie?

Avocatul Remus Borza a fost administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica şi a reuşit să scoată compania din insolvenţă. În acelaşi timp, el a fost condamnat definitiv în februarie 2015 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conflict de interese. Tot în 2015, Remus Borza şi-a spus povestea în cadrul unui eveniment Meet the CEO organizat de Business MAGAZIN.

Remus Borza a erupt în media în vara anului 2012, momentul în care Euro Insol, compania sa specializată în insolvenţe, a preluat administrarea Hidroelectrica, unul dintre cei mai mari producători de energie locali. De atunci atitudinea sa bătăioasă, duelurile cu „băieţii deştepţi“, cu angajaţii companiei energetice sau chiar cu politicieni l-au menţinut în prim-plan; ba administrarea producătorului de energie i-a adus chiar şi un dosar penal. Dincolo de acestea, cine este avocatul care s-a luptat cu 500 de băieţi deştepţi şi care răspunde de 300 de directori şi de 27.000 de angajaţi?

“Am constatat că 1.000 de cuvinte nu fac cât o cifră. Cifrele sunt atât de clare şi atât de greu de combătut, cifrele au o forţă colosală. De aceea îmi întăresc orice afirmaţie cu o cifră.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO