Politică

Cine este Şova, avocatul “de renume internaţional” care de două zile este pomenit de Băsescu

Cine este Şova, avocatul “de renume internaţional” care de două zile este de pomenit de Băsescu

Autor: Cristian Hostiuc

13.06.2012, 20:50 14448

Preşedintele Traian Băsescu l-a amintit în ultimele două zile, în contextul disputei cu premierul Ponta pe tema "cine reprezintă România la Consiliul Europei", pe avocatul Dan Şova cel care l-ar îndruma pe premierul Victor Ponta în problemele de drept constituţional şi al reprezentării României în forurile internaţionale.

În conferinţa de presă de miercuri, Băsescu l-a ironizat din nou pe Şova alăturandu-i apelativul "avocat de renume internaţional".

Dan Coman Şova (39 de ani) a fost coleg la facultatea de drept cu Victor Ponta, ei rămânând prieteni de-a lungul anilor. Ponta a fost la grupa 9, iar Şova la grupa 11.

El este fiul unui poet şi critic literar, Coman Şova. Mama lui vitregă este unul din cei mai cunoscuţi avocaţi pledanţi din România Ana Diculescu, partener la NNDKP(Nestor Nestor Disculescu Kingston Petersen) una din cele mai puternice case de avocatură din România.

De-a lungul anilor Dan Şova a trecut şi a fost partener pe la mai multe firme de avocatură, printre care Muşat, Diculescu, Ştefănică, Raţiu.

Unul dintre mentorii lui a fost profesorul de drept financiar fiscal Dan Drosu Şaguna, cel care a fost şi preşedintele Curţii de Conturi, fiindu-i asistent la Facultatea de Drept.

Şova vorbeşte fluent engleza şi franceza, de-a lungul anilor având burse la Paris şi Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO