Politică

Ciolacu: Guvernl PNL acţionează nedemocratic. PSD va sesiza orice conflict de necontituţionalitate

Ciolacu: Guvernl PNL acţionează nedemocratic. PSD va sesiza orice conflict de necontituţionalitate

Autor: Diana Grigore

08.12.2019, 12:36 49

PSD e pregătit să sesizeze un conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură, a afirmat duminică, Marcel Ciolacu. El atrage atenţia Guvernul PNL că acţionează neconstituţional când anunţă că îşi va asuma răspunderea pe proiecte de legi importante.

„Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înţeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare şi acţionează haotic şi iresponsabil. Efectele le vom simţi din păcate noi toţi. Nu voi permite, însă, guvernului să îşi aroge competenţe pe care nu le are şi să se substituie Parlamentului. PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis şi un mesaj cu ocazia Zilei Constituţiei.

„Astăzi este Ziua Consituţiei. Această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă şi formală afirmare de principii. Respectarea Consituţiei asigură echilibrul democratic şi garantează drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a subliniat Ciolacu.

Mai mulţi social-democraţi, printre care foştii miniştri Liviu Pop, Florin Iordache consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru OUG 114 şi Legile Justiţiei, mai susţin aleşii PSD.

 
AFACERI DE LA ZERO