Politică

Cioloş:Mare parte a comunităţilor sărace şi a tinerilor fără loc de muncă se concentrează în Moldova

Cioloş:Mare parte a comunităţilor sărace şi a...

Autor: Alexandru Moise

25.04.2016, 17:30 131

Şeful Guvernului a făcut aceste afirmaţii, luni, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu parlamentarii din Moldova şi autorităţi locale, în Aula Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”,din Iaşi.

Dacian Cioloş le-a spus celor prezenţi că a pregătit mai multe cifre exemplificatoare şi hărţi pe care cei prezenţi le pot vedea pentru a avea o imagine completă asupra acestei regiuni.

"Vedem că o mare parte din comunităţile mai sărace se concentrează în regiunea Moldova - se vede clar pe această hartă - şi totodată tineri care nu-şi găsesc un loc de muncă de perspectivă sunt cei mai numeroşi toţi în judeţe din regiunea Moldova. Pe de altă parte, bugetele locale, dat fiind faptul că nu există activităţi economice, raportul dintre populaţia care nu munceşte şi pensionari este în defavoarea celor care sunt salariaţi în judeţe din Moldova, şi bugetele locale nu sunt aprovizionate cu resurse locale şi deci sunt în mare parte dependente de bugetul de stat. Tocmai de aceea este nevoie de o coordonare a măsurilor între factorii de decizie la nivel local şi factorii de decizie la nivel central, dar şi o coordonare între factorii de decizie la nivel loc între ei, pentru a avea o perspectivă regională ca atare", le-a spus Cioloş celor prezenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO