Politică

Cioloş: Până acum s-au strâns 129.526 de euro la subscripţia publică pentru Cuminţenia pământului

Cioloş: Până acum s-au strâns 129.526 de euro la...

Autor: Alexandru Moise

30.05.2016, 14:18 217

''Până în momentul de faţă s-au colectat 129.526 de euro, dintre care mai mult de 60% în ultimele zile, de când am lasat aceste spoturi. Sigur, suma nu e mare, dar mă încurajează faptul că atunci când există o mobilizare şi subiectul este prezent, există o mobilizare şi din partea oamenilor. Vom menţine acest subiect, această temă prezentă în zilele, săptămânile şi lunile următoare atât în ţară, cât şi în diaspora", a spus Cioloş, luni, la evenimentul dedicat subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi ''Cuminţenia pământului'', eveniment desfăşurat la Palatul Victoria.

El a adăugat că există posibilitatea ca suma de 6 milioane de euro să nu fie strânsă, dar că nu doreşte să ia în calcul această ipoteză.

"Se poate întâmpla să nu reuşim să ducem până la capăt din acest punct de vedere al subscripţiei publice acest proces, dar eu personal sunt un optimist incurabil şi nu vreau să-mi imaginez această situaţie şi eu o să fac tot ce ţine de mine ca prim-ministru şi respectând legea şi în totală transparenţă aşa cum am promis, pentru ca acest proces să fie unul de succes. Dincolo de sumele care se vor aduna, ceea ce este important din punctul meu de vedere, într-un an electoral în care campaniile electorale cam prin definiţie dezbină şi nu unesc să venim cu un proiect care să aducă împreună oamenii în jurul unui ideal comun", a adăugat Cioloş.

În eventualitatea în care "va fi un succes", premierul a afirmat că nu va dori să-şi aroge acest merit, pentru că la un rezultat pozitiv ar contribui mai mulţi factori.

Şeful Executivului a evocat faptul că, aflat în vizită în SUA, comunitatea românească a cerut informaţii aspura modului în care se poate implica în campania de strângere de fonduri şi totodată a spus că ştie că şi alte comunităţie româneşti din străinătate doresc să facă la fel.

El le-a mulţumit celor care s-au implicat în campanie fără nicio remuneraţie, precum şi fostului ministru al Culturii Vlad Alexandrescu.

Întrebat de jurnalişti dacă a cerut şi sprijinul Bisericii Ortodoxe Române pentru strângerea sumei necesare, premierul a afirmat că aceasta campanie se adresează tuturor.

"Noi apelăm la toată lumea. Nu trebuie cineva să se simtă responsabil doar dacă Guvernul apelează la ei, pentru că nu apelăm pentru noi, nu apelăm pentru Guvern, apelăm pentru un interes comunitar. Ideal ar fi ca fiecare să-şi asume o responsabilitate pe care simte că o are în acest proiect. Nu obligăm pe nimeni, dar sigur că toată lumea este deschisă să participe", a menţionat Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO