Politică

Cioloş: România va susţine orice iniţiativă care merge spre un Schengen solid, consolidat, credibil

Cioloş: România va susţine orice iniţiativă care...

Autor: Alice Draghici

20.01.2016, 17:04 277

"Am discutat despre cooperarea şi conlucrarea noastră la nivel european pe dosarele principale pe care le avem pe agendă, am evocat chestiunea migraţiei şi am confirmat faptul că România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră, România însăşi are una din cele mai mari frontiere externe ale UE în responsabilitate. Am confirmat că intenţionăm, în continuare, să ne facem treaba din acest punct de vedere", a declarat premierul Dacian Cioloş, miercuri, după întrevederea pe care a avut-o, la Paris, cu preşedintele francez Francois Hollande.

În acest context, prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că această contribuţie pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută, alături de criteriile deja îndeplinite, în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

"Sperăm ca această contribuţie pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută alături de criteriile care au fost deja îndeplinite de România pentru a adera la spaţiul Schengen, cel puţin într-o primă etapă cu deschiderea comunicaţiilor aeriene, a aeroporturilor, sigur, confirmând că suntem interesaţi să aderăm la un spaţiu Schengen care să fie solid, consolidat şi credibil şi din acest punct de vedere România va susţine orice iniţiativă care merge în această direcţie", a arătat Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO