Politică

Cioloş: Viitorul ministru al Sănătăţii, un om care, sper, va avea credibilitatea sistemului

Cioloş: Viitorul ministru al Sănătăţii, un om care,...

Autor: Gabriel Pecheanu

10.05.2016, 13:41 293

"O să-l găsim (viitorul ministru al Sănătăţii - n.r.), nu asta e problema. Acum important este să nu blocăm activitatea ministerului, mai ales anumite decizii pentru faptul că noi căutăm un ministru. De asta am decis să-mi asum această responsabilitate pentru următoarele zile, în paralel cu căutarea unui ministru care, sper eu, să aibă credibilitatea sistemului, să putem continua şi cu deciziile care trebuie luate vis-a-vis de această situaţie privind dezinfecţiile în spitale", a declarat Dacian Cioloş, la Palatul Parlamentului.

El a mai spus că viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să pregătească şi modificarea unor acte normative, care să aducă mai multă claritate, transparenţă şi obiectivitate în ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate şi, "dacă e posibil", să închidă "anumite găuri negre sau anumite surse de utilizare ineficientă în sistemul de sănătate".

Premierul Dacian Cioloş asigură interimatul la Ministerul Sănătăţii, după ce ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a dat luni demisia, pe fondul dezvăluirilor privind dezinfectanţii din spitale.

Cioloş va face marţi, la ora 16.30, o vizită la Ministerul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO