Politică

CNAS: Guvernul a aprobat contractul-cadru care reglementează serviciile medicale

CNAS: Guvernul a aprobat contractul-cadru care...

Autor: Mediafax

22.03.2018, 00:05 506

CNAS a anunţat că Executivul a aprobat contractul-cadru care reglementează serviciile medicale pentru anul 2018, urmând ca în perioada următoare să fie publicate şi normele de aplicare, prin care medicii de familie vor putea recomanda şi analize pentru depistarea HPV.

Potrivit noului contract-cadru, vor exista o serie de prevederi care vizează creşterea accesului persoanelor asigurate la medicamente şi servicii medicale, debirocratizarea şi transparentizarea activităţii furnizorilor de servicii medicale, dar şi disciplina contractuală a acestora.

„Actul normativ prevede că începând cu data de 1 iulie 2018 asiguraţii vor putea obţine medicamentele cu şi fără contribuţie personală de la oricare farmacie din ţară aflată în contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Actuala reglementare, conform căreia farmacia trebuie să fie în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate ca şi medicul prescriptor, va mai fi aplicată doar pentru medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat", arată CNAS.

De asemenea, investigaţiile paraclinice recomandate de medicii aflaţi în contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate vor putea fi efectuate, de la 1 iulie, la oricare furnizor de profil din ţară, indiferent cu ce casă de asigurări de sănătate se află acesta în relaţii contractuale.

Potrivit sursei citate, în ambulatoriul de specialitate se introduc serviciile medicale în scop diagnostic, acestea fiind servicii de spitalizare de zi, care se pot acorda în ambulatoriu, dar numai de furnizorii care îndeplinesc condiţii suplimentare de eligibilitate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO