Politică

Comisia de apărare a respins cererea PNL de audiere a lui Gabriel Oprea

Comisia de apărare a respins cererea PNL de audiere a...

Autor: Cătălina Mănoiu

27.10.2015, 17:21 146

Cererea PNL a înregistrat în comisie 6 voturi "împotrivă" şi 3 "pentru".

Şi Comisia de abuzuri din Camera Deputaţilor a respins, marţi, solicitarea preşedintelui comisiei, Mircea Man (PNL), de audiere a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, stabilind să ceară explicaţii de la şeful Poliţiei şi Primăria Capitalei.

Preşedintele comisiei, liberalul Mircea Man, a propus, în şedinţă, audierea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, în legătură cu accidentul din 20 octombrie în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină, dar propunerea a fost respinsă.

Comisia a decis, însă, să trimită o adresă către şeful Poliţiei şi către Primăria Capitalei pentru a vedea cum colaborează cele două instituţii pentru deplasarea coloanelor oficiale.

"Comisia va face o adresă către Poliţia Română, către primăriile de sector, către Primăria Municipiului Bucureşti, să vedem protocolul exact între cele două instituţii şi modul în care colaborează pentru deplasarea coloanelor oficiale", a spus Mircea Man.

Deputatul UNPR Luminiţa Adam, vicepreşedinte al comisiei, a arătat că Gabriel Oprea nu poate fi audiat la Comisia pentru abuzuri atâta timp cât pe rolul unui parchet există o cauză penală.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga anunţa, luni, decizia liberalilor de a depune la Senat o moţiune simplă la adresa ministrului de Interne Gabriel Oprea şi de a cere audieri în acest caz în Comisia de apărare a Senatului.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a adăugat că, la Camera Deputaţilor, PNL va cere constituirea unei comisii de anchetă, precum şi audierea ministrului Oprea la Comisia de abuzuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO