Politică

Comisia juridică a Senatului a avizat pozitiv cererile DNA în cazurile Oprea şi Tudor

Comisia juridică a Senatului a avizat pozitiv cererile...

Autor: Mădălina Dârvaru

23.02.2016, 16:05 70

Informaţia a fost confirmată de preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

"Au fost decizii favorabile în privinţa acceptării cererii, atât în cazul domnului senator Gabriel Oprea, cât şi în cazul doamnei senator Tudor, adoptate cu majoritate de voturi", a anunţat liberalul după audierea celor doi senatori.

''Noi facem toate eforturile să întocmim rapoartele în seara asta pentru că ele au fost introduse pe ordinea de zi de mâine'', a mai precizat senatorul PNL.

Cererea vizând încuviinţarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea a trecut cu şase voturi ''pentru'' şi cinci "împotrivă", potrivit aceloraşi surse din cadrul Comisiei.

În ceea ce o priveşte pe Doina Tudor, în favoarea reţinerii şi arestării sale s-au pronunţat nouă senatori, existând un singur vot ''împotrivă'' şi o abţinere.

De asemenea, Boboc a mai spus că PNL a votat favorabil pentru ambele cereri, "ca întotdeauna". "În privinţa acestor solicitări, considerăm că locul în care se face justiţie în România nu este acesta, justiţia se face în instanţe, ca şi în cazul acesta", a conchis el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO