Comisia specială a votat înfiinţarea „Secţiei de investigare a unor infracţiuni din Justiţie”. PNL şi USR au votat împootrivă, pentru că noua secţie ar ”diminua competenţele DNA”

7 dec 2017 Autori: Liviu Dadacus - Mediafax , Mediafax

Comisia specială pentru Legile justiţiei a adoptat, joi, înfiinţarea „Secţiei de investigare a unor infracţiuni din Justiţie”, PNL şi USR votând împotrivă.

"În cadrul PÎCCJ se înfiinţează şi funcţionează Secţia de investigare a unor infracţiuni din justiţie care are competenţa exclusivă de a efecuta urmărirea penală pentru infracţiunile de corupţie şi a celor asimilate acestora, prevăzute de Codul penal şi de Legea 78/2000, infracţiunile de serviciu sau în legătură cu acesta, precum şi a intracţiunilor contra înfăptuirii justiţiei săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai CSM, precum şi de procurori şi judecători militari”, se menţionează în amendamentul adoptat de majoritatea PSD-ALDE.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat că, în urma luărilor de poziţie critice, PSD a decis să nu mai usţină înfiinţarea unei "Direcţii", ci a unei Secţii de investigare a unor infracţiuni din Justiţie.

Împotriva înfiinţării acestei Secţii s-au pronunţat în mod vehement reprezentanţii PNL şi USR din Comisie, care au arătat că, astfel, se diminuează competenţele DNA.

 
Cuvinte cheie:
SECTIE
, INFRACTIUNI
, MAGISTRATI
, justitie
, infiintare
, comisie
, investigare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide