Politică

Comitetul Executiv al PSD,convocat la început de an:Restructurea guvernului şi nemulţumiri în partid

Comitetul Executiv al PSD,convocat la început de...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

07.01.2018, 17:31 138

”Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost convocată luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului”, au precizat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Convocarea şedinţei Comitetului Executiv a fost anunţată, iniţial, de preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

"Îi mulţumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defirişărilor ilegale, toate acestea şi multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare", a scris miercuri, pe Facebook, Liviu Dragnea.

Doina Pană a demisionat, miercuri, din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, invocând motive de sănătate.

Demisia Doinei Pană a generat în interiorul PSD o dezbatere despre comasarea ministerelor Mediului şi Apelor, dar şi despre oportunitatea unei restructurări mai ample a Executivului cu această ocazie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost criticat, vineri, de fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu.

”Cred că am fost un ministru bun, ştiu bine ce am făcut (...) Am stat puţin, dar nişte urme am lăsat. Regret şi eu că am plecat. Probabil că am deranjat pe unii colegi. Inclusiv preşedintele partidului, probabil a avut anumite nemulţumiri pentru că eram foarte vizibil, apreciat” a declarat Adrian Ţuţuianu, la o televiziune locală.

Nevoia unor dezbateri în partid a fost subliniată şi de preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău.

Preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău a declarat pentru MEDIAFAX, că organizarea unui Congres ar ”însănătoşi” viaţa PSD, afirmând că este bine ca social-democraţii să discute despre problemele pe care le au şi spună ce vor să facă.

„Este foarte importat un Congres în viaţa oricărui partid, mai ales în viata Partidului Social Democrat. Este bine să ne vedem, să discutăm problemele, să spunem ce vrem. (...) la Congres vin şi organizaţiile locale. E bine să vorbim. Aşa se însănătoşeşte viaţa partidului”, a declarat vicepreşedintele PSD Niculae Bădălău, pentru MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO