Politică

Consilierul PNL din cadrul Primăriei Capitalei, Ciprian Ciucu: Firea se grăbeşte să redenumească Piaţa Victoriei, ca să fie moţ în toate contextele

Consilierul PNL din cadrul Primăriei Capitalei, Ciprian...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

05.12.2017, 17:20 84

„Firea se grăbeşte să redenumească Piaţa Victoriei în piaţa «Regele Mihai». Cu toată simpatia pentru Casa Regală şi în special pentru persoana Regelui Mihai, cred că trebuie cumpănit mai bine, trebuie să treacă timpul, personalitatea Regelui să fie evaluată la adevărata ei anvergură de către societatea noastră, de către istorici. Cred că se grăbeşte, aşa, în stilul ei, ca să fie moţ în toate contextele posibile. Să fie Piaţa Victoriei, să fie un alt loc din Bucureşti... Nu ştiu. Dar trebuie cumpănit. Numele locurilor sunt foarte importante pentru identitatea locuitorilor unui oraş. Rândurile de mai sus reprezintă o poziţie personală, nu ştiu poziţia colegilor mei liberali, nu ne-am consultat încă”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de socializare.

Replica acestuia vine după ce primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că va propune în următoarea şedinţă de Consiliu General a Municipiului Bucureşti (CGMB) ca Piaţa Victoriei să poarte numele Regelui Mihai.

„A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor şi reper moral pentru generaţiile ce vor urma. Dat fiind faptul că viaţa Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, şi că toată viaţa a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti ca Piaţa Victoriei să-i poarte numele. Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!”, a scris edilul.

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Marţi seara, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declaraţie de presă.

Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş iar slujba de ănmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală, se spune într-un comunicat al Casei Regale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO