Politică

Contractul dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, de 450 de milioane de euro, va fi supus aprobării prin lege de către Parlament

Contractul dintre România şi Banca Europeană de...

Autor: Ionel Dancu

29.08.2018, 17:25 461

Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 450 milioane euro, pentru investiţii în dezvoltarea rurală, va fi supus aprobării prin lege de către Parlament după semnarea acestuia, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului.

„A fost aprobat un memorandum privind raportul negocierii contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de până la 450 de milioane de euro, ce va contribui la cofinanţarea proiectelor susţinute din fonduri europene, respectiv prin PNDL 2014-2020. Acest împrumut a fost negociat de ministerul Finanţelor Publice în condiţii avantajoase pentru ţara noastră. Va fi tras împrumutul în 20 de tranşe, ultima cu data de 31 decembrie 2024. Maturitatea maximă este de până la 15 ani, din care termen de graţie 5 ani. Tot prin acest memorandum, ministerul Agriculturii este desemnat agenţie de implementare", a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, după semnare, contractul va fi aprobat în Parlament.

„După semnare, contractul de finanţare va fi supus aprobării prin lege de către Parlament, conform legislaţiei în vigoare privind datoria publică", a precizat Nelu Barbu.

Guvernul a adoptat memorandumul cu tema „Aprobarea raportului negocierii Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (România - Cofinanţare UE pentru dezvoltare rurală 2014-2020)".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în debutul şedinţei de miercuri, că România va folosi împrumutul de 450 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru „continuarea unor investiţii importante în dezvoltarea rurală".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO