Politică

Cosmin Drăgoi, consultant: Blocajul fondurilor europene se va accentua în următoarele şase luni

Cosmin Drăgoi, consultant: Blocajul fondurilor europene...

Autor: Adelina Mihai

27.04.2012, 16:27 253

Instituţiile publice care lucrează cu fonduri europene care au deja probleme în ceea ce priveşte efectuarea plăţilor din fonduri de la UE vor fi blocate în următoarea jumătate de an, este de părere Cosmin Drăgoi, consultant în fonduri europene la firma M 27 România.

“Blocajul exista deja de ceva timp, pentru că ştie toată lumea de întârzierile la plată în proiectele europene şi contractele care aşteaptă să fie semnate. Însă dacă va exista un nou guvern, probabil că vor exista şi noi şefi ai autorităţilor de management, ceea ce va conduce la o pauză de şase luni, atât în ceea ce priveşte plăţilor făcute de bani europeni, cât şi a oricăror alte investiţii provenite de la investitorii străini”, a spus Drăgoi.

El a mai precizat că deja investitorii străini erau mai sceptici în proiectele din domeniul energiei regenerabile, de exemplu, iar căderea Guvernului va crea reticenţe şi mai mari în ceea ce priveşte deciziile pe care le vor lua oamenii de afaceri, cărora “le e frică” de măsurile fiscale sau economice pe care le poate lua un nou guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO