Politică

Crin Antonescu, PNL: Cerem demisia preşedintelui, premierului şi Parlamentului. Noi suntem gata să ne dăm demisia

Crin Antonescu, PNL: Cerem demisia preşedintelui, premierului şi Parlamentului. Noi suntem gata să ne dăm demisia

Autor: Adrian Voicu

23.01.2012, 14:53 622

Opoziţia a cerut această sesiune extraordinară, nu pentru că ne-ar fi fost foarte dor de dvs. cei de la putere, nici pentru a ne scălda în metafore privind Piaţa Universităţii şi nu pentru a redacta un manual de bună comportare.

Am cerut această sesiune extraordinară pentru că în România se întâmplă lucruri extraordinare, excepţionale. Eu cred că trebuie să vedem dacă sunteţi de acord că avem o problemă şi să vedem care sunt soluţiile.

Aceşti oameni care manifestează exprimă o copleşitoare majoritate a cetăţenilor României. Milioane de români îşi doresc acelaşi lucru. E cazul să ne spuneţi, domnilor de la putere, să ne spuneţi dacă aveţi aceeaşi părere.

Jos Băsescu înseamnă că vor un alt preşedinte, pentru că Jos Guvernul înseamnă un alt guvern, pentru că Alegeri anticipate înseamnă alegerea unui alt Parlament.

Noi vă cerem soluţia, singura democratică, a demisiei preşedintelui, premierului şi Parlamentului României, noi fiind primi care suntem gata să ne dăm demisia.

Vrem discuţii, dar doar după alegeri anticipate. Oamenii vor jos guvernul pentru că a dovedit rea credinţă.

Haideţi să punem capăt protestelor. Aveţi două soluţii: cu jandarmii sau cu urnele. Vă propunem urnele.

Îmi pare foarte rău că am auzit de la oamenii politici că opoziţia a incitat şi incită la violenţă. Este momentul acum să distingem între o soluţie radicală şi violenţă. Am exclus şi excludem orice soluţie extremistă, dar vă spunem clar că România are nevoie de soluţii radicale.

Domnule prim-ministru, dincolo de bunele intenţii, noi vă propunem această soluţie: facem sau nu alegeri anticipate? Trebuie să ştiţi limpede şi trebuie să ştie limpede toţi românii: Noi, fără alegeri anticipate, nu vom mai fi niciodată alături de dvs. (guvernul - n.r.).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO