Politică

CSM: Lia Olguţa Vasilescu a adus atingere independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei

CSM: Lia Olguţa Vasilescu a adus atingere...

Autor: Mediafax

20.09.2016, 15:58 208

"În şedinţa din data de 19 septembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că afirmaţiile doamnei Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova, lansate în spaţiul public prin intermediul unei emisiuni tv, în data de 19 iulie 2016 şi prin intermediul reţelei de socializare Facebook, preluate ulterior şi de alte instituţii de mass media, aduc atingere independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei, cu consecinţa subminării autorităţii acesteia", se arată într-un comunicat de presă transmis de CSM.

Potrivit sursei citate, "prin afirmaţiile doamnei Lia Olguţa Vasilescu referitoare la activitatea profesională a procurorului care a efectuat urmărirea penală şi a dispus trimiterea sa în judecată s-a acreditat ideea că procurorii DNA instrumentează dosarele în manieră abuzivă, fără respectarea dispoziţiilor legale în materie penală. Mai mult, prin intermediul reţelei de socializare <<Facebook>>, primarul a lansat afirmaţii denigratoare la adresa unui martor denunţător şi a publicat acte şi probe din dosar, acţiuni de natură a transmite ideea că sistemul judiciar este incapabil a evalua probatorii".

Inspectorii judiciari au stabilit că afirmaţiile lansate în spaţiul public de primarul Craiovei "au drept consecinţă alterarea încrederii opiniei publice în competenţa, corectitudinea şi probitatea pe care, în mod legitim, orice persoană care încredinţează magistraţilor apărarea drepturilor sale le aşteaptă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO