Politică

Cu cine vor vota? Doi cetăţeni, din Germania şi Marea Britanie, s-au înscris pentru a vota la alegerile europarlamentare

Cu cine vor vota? Doi cetăţeni, din Germania şi Marea...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

27.03.2019, 19:00 236

Doi cetăţeni din state membre UE, unul din Germania şi celălalt din Marea Britanie, s-au înscris la Primăria Cluj-Napoca pentru a vota la alegerile europarlamentare din 26 mai. În oraş sunt înregistraţi peste 2.000 de cetăţeni din state UE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul executiv al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Traian Runcan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în evidenţele municipalităţii mai figurează alte trei persoane înscrise de la alegerile europarlamentare precedente şi care nu au fost radiate.

„Miercuri a expirat termenul limită de înscriere la Primăria Cluj-Napoca a cetăţenilor din state membre UE care pot vota la alegerile europarlamentare din 26 mai. S-au înscris doar două persoane, una din Germania şi una din Marea Britanie, iar despre aceasta din urmă vom vedea dacă va putea vota, în funcţie de rezultatul Brexit-ului. Cei doi vor fi trecuţi pe liste speciale la secţiile de votare arondate reşedinţei lor din municipiu. De asemenea, mai avem trei cetăţeni, doi din Italia şi unul din Germania, care au fost înscrişi la alegerile europarlamentare precedente şi care nu au fost radiaţi. Am cerut de la Imigrări să ne spună dacă aceştia mai au reşedinţa în România şi aşteptăm un răspuns până în 27 aprilie”, a spus Runcan.

Potrivit acestuia, la alegerile pentru PE din 2014 s-a încris pentru a vota un singur cetăţean dintr-un stat UE, iar în 2009 au fost trei.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt înregistraţi peste 2.000 de cetăţeni din state membre ale UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO