Politică

Cum arată declaraţia de avere a mâinii drepte a ministrului Valeriu Tabără: patru case, opt terenuri şi numai o maşină

 Cum arată declaraţia de avere a mâinii drepte a ministrului Valeriu Tabără: patru case, opt terenuri şi numai o maşină

Autor: Gabriel Razi

18.07.2011, 19:06 1252
Secretarul de stat Adrian Rădulescu este dedeparte cel mai bogat înalt demnitar de la Ministerul Agriculturii:deţine opt terenuri, patru case, o maşina şi conturi în bănci de17.000 de euro.

Radulescu deţine alături de soţia sa 89,5 hectare de viţă de vie laUrlaţi în judeţul Prahova, pe care le exploatează în cadrul firmeisale, Domeniile Dealu Mare Urlaţi.
Secretarul de stat deţine şi alte terenuriintravilane în Mogoşoaia, Strauleşti, Chitila sau Giurgiu cu osuprafaţă totală de peste 80.000 de metri pătraţi.

În plus secretarul de stat are şi 350 de metripătraţi de teren în Poiana Braşov şi alţi 525 de metri pătraţi înCostineşti. Numai terenurile din Poiana Braşov şi Costineştivalorează peste 200.000 de euro, potrivit estimărilor ZF pe bazapreţurilor din piaţă.


Fostul preşedinte de CAP nu stă rău nici lacapitolul case. El deţine o casă de 550 de metri pătraţi înMogoşoaia, un apartament de 115 metri pătraţi în Otopeni dar şicase de vacanţă în Poiana Braşov şi Costineşti cu suprafete decirca 100 de metri pătraţi fiecare.

În declaraţia de avere a lui Rădulescu estetrecut şi un autoturism de teren Suzuki Vitara din 1997, care areacum o valoare de piaţă de 4.000 de euro, potrivit anunţurilor devânzare postate online.

La capitolul împrumuturi, Rădulescu declară că acreditat mai multe firme, printre care şi Domeniile Dealu MareUrlaţi, cu 1,6 milioane de lei ( 400.000 de euro). În plus,secretarul de stat a acordat alte două împrumuturi în euro: 375.000de euro lui Milică Rădulescu şi alţi 300.000 de euro lui ClaudiuDaviţoiu, care este şi unul dintre cei mai mari proprietari debovine din România prin intermediul firmei Agroindaf Afumaţi, ceare în proprietate aproape 1.000 de capete.


Rădulescu a avut anul trecut şi venituri totaledin salarii de 135.000 lei (aproape 3.000 de euro pe lună) de laAgricom Prod dar şi ca urmare a calitaţii de membru în consiliul deadministraţie al Fondului de Garantare a Creditului Rural sau aCooperativei Agricole Muntenia.



Adrian Rădulescu şi a început activitateaprofesională în 1972 în Plopeni ca sculer - matriţer pentru ca în1988 să ajungă preşedinte de CAP (Cooperativa Agricolă deProducţie). Actualul secretar de stat a intrat în politică în urmăcu 15 ani ca şi consilier judeţean în Ilfov din partea fostuluiPartid Democrat Agrar din România.


Rădulescu a deţinut prima funcţie oficială laMinisterul Agriculturii în urmă cu patru ani când a deveni directorde cabinet al lui Dacian Cioloş, ministru agriculturii din acelmoment. Din decembrie 2009 până în februarie 2010 Adrian Rădulescua fost consilier personal al ministrului Mihai Dumitru, pentru caodată cu numirea lui Valeriu Tabără în fruntea minsterului sădevină secretar de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO