Politică

Cum s-a văzut discursul Regelui Mihai în presa internaţională

Cum s-a văzut discursul Regelui Mihai în presa internaţională

Autor: Mihai SCHIAU

25.10.2011, 14:51 1006

Reuters consemnează discursul fostului Rege Mihai I al României în Parlament, primul de când "comuniştii susţinuţi de sovietici l-au forţat să abdice", în urmă cu mai bine de 60 de ani. Conform Reuters, Regele Mihai a subliniat "diviziunile adânci în ceea ce priveşte trecutul ţării".

Deşi sondajele de opinie arată că majoritatea românilor nu îşi doresc monarhia înapoi, liderii post-comunişti au încercat să limiteze influenţa Regelui Mihai, temându-se că acesta "le-ar putea eroda propria lor putere", dacă ar avea "platforma necesară", notează Reuters.

Jurnaliştii britanici spun că Regele a arătat "vioi, într-un costum şi o cravată în dungi, în faţa unui parlament aglomerat".

Reuters notează că Regele Mihai I este "cel mai bătrân fost monarh din Europa şi unul dintre ultimii supravieţuitori dintre şefii de state din cel de-al Doilea Război Mondial".

Britanicii au selectat pasajele în care Regele s-a referit la trecut şi viitor, respectiv la coroana regală ca "simbol al independenţei, suveranităţii şi unităţii".

"Parlamentari din toate partidele l-au aplaudat în picioare pe Regele Mihai, iar unii i-au făcut poze cu telefonul mobil", notează Reuters. Citiţi mai mult despre cum s-a văzut discursul regelui în presa internaţională pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO