Politică

Cum se impune solidaritatea. Boc: Salariile din unele companii de stat vor fi plafonate in semn de solidaritate

07.06.2010, 17:31 45

Salariile mari din unele companii de stat vor fi plafonate insemn de solidaritate cu bugetarii carora le sunt diminuateveniturile, a declarat, luni, in Parlament, premierul Emil Boc,citat de Mediafax.

El a aratat ca plafonarea salariilor mari din anumite companiide stat, ca "semn de solidaritate", se va adauga altor masuri avutein vedere de Guvern, precum reducerea suplimentara a cheltuielilorcu bunuri si servicii in institutii publice si o noua diminuare anumarului de agentii guvernamentale.

Surse oficiale au declarat, saptamana trecuta, ca Guvernul vastabili un plafon salarial maximal pentru angajatii companiilor destat si cei ai regiilor autonome, iar din castigul care depasesteacest plafon o cota de peste 70% va fi varsata intr-un fond desolidaritate, Executivul constatand ca salariile nu pot fi redusecu 25% in aceste unitati.

Plafonul salarial va depasi cu mult salariul mediu pe economie,urmand sa fie stabilit cel mai probabil la peste 5.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO