• Leu / EUR4.8849
  • Leu / GBP5.8119
  • Leu / USD4.8018
Politică

Dacian Cioloş i-a propus lui Dan Barna ca niciunul să nu candideze pentru a fi preşedinte: S-ar crea falii

Dacian Cioloş i-a propus lui Dan Barna ca niciunul să nu candideze pentru a fi preşedinte: S-ar crea falii

Autor: Departamentul Politic

29.05.2021, 21:32 149

Dacian Cioloş i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS,pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susţină alte figuri din partid, care să obţină voturi din ambele tabere, au declarat, sâmbătă,pentru MEDIAFAX, surse politice.

Surse din USR şi din PLUS au declarat, pentru MEDIAFAX, că săptămâna trecută au avut discuţii între co-presedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş cu privire la congresul în care se va alege preşedintele partidului. Discuţiile sunt mai vechi, dar se apropie termenul în care trebuie tranşate.

Sursele spun că există teama că o competiţie între Cioloş şi Barna va crea falii in partid şi că în loc de fuziune se va adânci diferenţa dintre foştii plusişti şi foştii userişti.

Astfel, Ciolos i-ar fi propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze şi să susţină altă personalitate respectată în partid, care să poată obţine voturi şi de la foştii membri PLUS, şi de la userişti.

„Daca Cioloş sau Barna câştiga preşedinţia USR PLUS, vor fi alimentate inevitabil diviziunile existente între cele două partide şi va exista ideea că una din tabere a acaparat partidul, cu toate consecinţele previzibile: tensionarea relaţiilor in partid, posibile disensiuni după alegeri şi afectarea eficienţei la guvernare. Alt motiv pentru ca cei doi să nu candideze ar fi că e nevoie de un semnal de maturitate şi responsabilitate politică, având în vedere tensiunea care se vede la PNL tot intern din acelaşi motiv”, spun sursele citate.

Dacă cei doi vor înţelege să facă un pas în lateral şi să lase loc altor candidaţi vor transmite un semn de unitate şi un mesaj clar către membri ca viitorul partidului e mai important decât planurile politice individuale.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8849
Diferență: 0,0369
Ieri: 4.8831
Azi: 4.8018
Diferență: -0,328
Ieri: 4.8176
Azi: 5.8119
Diferență: 0,3159
Ieri: 5.7936
Azi: 5.0503
Diferență: -0,3984
Ieri: 5.0705