Politică

Dacian Cioloş preşedinte USR PLUS: Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR

 Dacian Cioloş preşedinte USR PLUS: Suntem gata să ne...

Autor: Gabriel Pecheanu

02.10.2021, 10:35 81

„Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR”, spune Dacian Cioloş, ales preşedinte USR PLUS. El spune că discuţiile cu PNL vor trebui să fie foarte pragmatice.

„Realist vorbind, cred că putem spera cu dificultate ca relaţia dintre noi şi PNL să fie una corectă politic. Discuţiile de acum încolo vor trebui să fie foarte pragmatice şi factuale. Noi suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR. Cred că acesta e principalul focus pentru următorii ani”, spune Dacian Cioloş.

El spune că USR PLUS trebuie să câştige, în 2024, alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

„Îmi doresc mai mult ca orice ca acest proiect politic, numit USR PLUS, să se arate demn de speranţa celor care s-au săturat de speranţa celor care s-au săturat de compromisuri, care ne slăbesc şi care aduc iluzia că poate fi mai bine chiar dacă nu schimbăm nimic fundamental. (...) Suntem mai puternici prin această fuziune, dar trebuie să ştim că suntem, în acelaşi timp, şi mai singuri. Trebuie, însă, să răzbim şi să învăţăm să lucrăm unii cu alţii, chiar dacă aparent suntem diferiţi”, mai spune Dacian Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO