Politică

Dacian Cioloş: Regele Mihai, un simbol al demnităţii, nobleţii şi echilibrului

Dacian Cioloş: Regele Mihai, un simbol al demnităţii,...

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

05.12.2017, 17:51 76

”Regele Mihai I va rămâne în memoria mea, ca, probabil, a majorităţii românilor, un simbol al demnităţii, nobleţii şi echilibrului, prin modul în care şi-a împletit destinul cu evoluţia României moderne. Regele a rămas întotdeauna fidel poporului român, a primit cu demnitate umilinţele la care a fost supus într-o vreme, tocmai pentru a nu se îndepărta de ţara în care s-a născut şi de neamul pe care destinul i l-a hărăzit să-l indrume o vreme”, a scris Dacian Cioloş.

Acesta a transmis compasiunea sa familiei regale şi apropiaţilor defunctului rege.

”Regele Mihai I a fost, este şi va fi o sursă de inspiraţie pentru românii care îşi pun priceperea şi energia în promovarea şi apărarea valorilor democratice, un reper de moralitate pentru generaţiile politice prezente şi viitoare”, a mai scris Cioloş.

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Marţi seara, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declaraţie de presă. Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală, se spune într-un comunicat al Casei Regale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO