Mihai Goţiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoş Dinulescu 3 voturi, potrivit anunţului făcut de Cătălin Drulă.
Din totalul de 492 de voturi exprimate, 26 nule.
„Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. Cred că obiectul USR-PLUS în campanie e de a transforma România în care copii şi tinerii vor să trăiască şi mulţi vor să se întoarcă. Mulţumesc încă o dată. Alianţa USR-PLUS merge la victorie”, a declarat Dan Barna, imediat după anunţarea votului de pe scena Congresului USR.
În cursa internă pentru prezidenţiabilul USR au fost înscrişi liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. În partea a doua a Congresului, USR va aduce şi va vota modificările la statut.
Pe 8 iunie, Comitetul Politic al USR a aprobat o serie de modificări la Statutul partidului, modificări care vor fi supuse aprobării Congresului de sâmbătă. Principala schimbare priveşte modul de alegere a preşedintelui USR, în sensul ca acesta să fie ales de toţi membrii partidului, prin vot direct. Amendamentul agreat de Comitetul Politic, reunit la Brăila, a fost propus de Dan Barna.
Dacă modificarea Statutului va fi agreată de Congresul USR, atunci preşedintele formaţiunii va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani.
Tot sâmbătă a avut loc şi Consiliul Naţional al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloş a anunţat că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, în perioada 22-27 iulie. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianţei la prezidenţiale.
Cioloş a mai spus că se va înscrie în competiţia internă pentru prezidenţiabilul PLUS. Alianţa vrea să meargă pe un tandem preşedinte-premier la alegerile din toamna acestui an. Dacă Dan Barna va fi prezidenţiabilul, atunci Dacian Cioloş va fi premierul sau viceversa.