Politică

Dan Barna, de Ziua Constituţiei: USR va continua pe drumul reformării statului român

Dan Barna, de Ziua Constituţiei: USR va continua pe drumul reformării statului român

Autor: Diana Grigore

08.12.2019, 14:49 38

Dan Barna a afirmat duminică, pe Facebook, că USR va continua pe drumul reformării statului român. Liderul formaţiunii aminteşte, cu ocazia Zilei Constituţiei, de iniţiativele USR precum Fără penali în funcţii publice sau reducerea numărului de parlamentari.

„Nu renunţăm la reforme. În programul cu care am candidat la preşedinţia României am propus printre altele şi câteva direcţii de revizuire a Constituţiei şi reformă a sistemului politic. Amintesc acum doar iniţiativele care au primit un masiv sprijin popular: Fără Penali în Funcţii Publice, alegerea primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi şi limitarea numărului de parlamentari la 300. Azi, de Ziua Constituţiei, reafirm hotârârea mea şi a USR de a continua pe drumul reformării statului român”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Liderul USR a precizat că membrii formaţiuni vor lupta pentru modernizarea România.

„ Acesta e mandatul pe care l-am primit de la voi şi nu ne vom opri niciun moment din a lupta pentru el. România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte. Acelaşi tip de oameni, asemeni vouă şi colegilor mei din USR, o vor moderniza”, a completat Barna.

Şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Constituţiei.

„Astăzi e Ziua Constituţiei, o zi în care auzim tot felul de lecţii de constituţionalism din partea diverşilor lideri politici. Având în vedere ultimii 15 ani, în această zi nu pot spune decât atât: La mulţi ani, Constituţie, îţi doresc să fii din ce în ce mai mult respectată de toată lumea, în litera şi în spiritul tău, nu după bunul plac!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

AFACERI DE LA ZERO