Politică

Dan Barna susţine varianta unui candidat unic al Opoziţiei la Primăria Capitalei

Dan Barna susţine varianta unui candidat unic al...

Autor: Departamentul Politic

29.09.2019, 21:41 1708

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susţine ideea unui candidat unic al Opoziţiei pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului.

„E foarte clar că Nicuşor Dan e un om cu foarte bune şanse pentru Bucureşti. Ne gândim la procesul de competiţie. Mai e si Vlad Voiculescu. Nu s-a încheiat pentru că obiectul este să avem un candidat al Opoziţie şi trebuie să indentificăm candidatul cu cele mai mari şanse. Vrem să nu mai avem experienţa de la alegerile locale precedente. Miza reală a procesului este cum ajungem la mecanismul prin care să alegem candidatul unic al opoziţiei. Acela e obiectivul. În rest sunt paşi de făcut. PLUS şi-a desemnat un candidat, Vlad Voiculescu. USR e în procesul de a desemna candidat. Poate Niculor Dan. Întrebarea e facem competiţie sau facem un proces deschis, unde cel mai bine plasat candidat va fi nominalizat”, a afirmat Dan Barna.

„O să vedem ce vom folosi, primies, dar obiectul este să avem cel mai bun candidat al opoziţiei”, a completat liderul USR.

Întrebat dacă ALDE şi Pro România ar trebui să participe la această competiţie, acum că s-au anunţat ca partide opoziţie,, Dan Barna a răspuns: „De participat oricine poate să participe. Dar dacă ne uităm care sunt candidaţii cu şanse, nu sunt foarte mulţi în zona aceea”.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

În 2016, opoziţia a avut o tentativă de a se alia pentru a susţine un candidat unic la Primăria Capitalei, însă PNL nu s-a înţeles cu celelalte partide.

Liberalii au avut mai multe variante eşuate de candidat, printre care Ludovic Orban, Cristian Buşoi, Marian Munteanu şi apoi, Cătălin Predoiu, care a şi rămas candidat oficial din partea PNL în alegeri.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), care avea o intenţie mai mică de vot decât PNL, dar un candidat cu o notorietate mai bună, nu a obţinut susţinerea pentru Nicuşor Dan, care a pierdut astfel în faţa Gabrielei Firea, calificându-se al treilea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO