Politică

Dan Costescu, propus ministru al Transporturilor, este directorul CFR

Dan Costescu, propus ministru al Transporturilor, este...

Autor: Alina Oprea

15.11.2015, 15:31 534

În vârstă de 46 de ani, Costescu este absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi a publicat mai multe studii în domeniul transporturilor, sector de care ar urma să se ocupe şi în Cabinetul Dacian Cioloş.

Costescu a fost responsabil pentru strategiile de achiziţie, restructurare, repoziţionare pe piaţă sau integrare în structura dorită de acţionariat ori autoritatea tutelară a unor companii precum Romvag SA Caracal (România, cu 900 salariaţi), Karsdorfer Eisenbahn - KEG/ Cale Ferată Privată (Germania), Autoritatea Feroviară Română (AFER).

Costescu a înfiinţat, dezvoltat şi condus companii de inginerie feroviară, precum Forschung Mess - und Daten-Technik Zentrum (Germania, în perioada aprilie 2001-mai 2004) şi Sistematic Engineering România, la conducerea căreia s-a aflat timp de 11 ani. A reprezentant, totodată, Căile Ferate Române în Comitetul Director pentru Cercetare Aplicată şi Elaborare a Normelor Feroviare Internaţionale, din cadrul European Railway Research Institute - ERRI (din Olanda), Organismul de Cercetare al UIC.

De asemnenea, el a oferit consultanţă pentru privatizarea SC Electroputere Craiova, cu 5.000 de angajaţi şi a fost responsabil pentru preluarea de către Waggonbau Brunninghaus-Krupp a unui producător de vagoane cu 300 de salariaţi.

În luna martie a acestui an, Dan Costescu a fost numit director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, preluând conducerea executivă a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO