Politică

​Dan Manolescu pleacă de la Ministerul Finanţelor. Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial

​Dan Manolescu pleacă de la Ministerul Finanţelor. Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial

Dan Manolescu

Autor: Claudia Medrega

07.09.2015, 15:38 1416
Dan Manolescu, 39 de ani, secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu politica fiscală, a renunţat la această poziţie, decizia premierului privind eliberarea din funcţie, la cerere, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Manolescu a fost timp de doi ani şi jumătate coordonator al procesului de elaborare a legislaţiei, politicilor şi reglementărilor contabile şi fiscale, având o  experienţă vastă în domeniul consultanţei fiscale. El s-a implicat în procesul de rescriere a Codului Fiscal.

Doctor în contabilitate (ASE), Manolescu a fost partener pe Taxe în cadrul firmei de consultanţă fiscală Soter&Partners, anterior dobândind o experienţă de trei ani în cadrul firmei de audit şi consultanţă KPMG.

Un profesionist recunoscut în domeniu, el este fiul Mariei Manolescu, care de asemenea a fost secretar de stat pe legislaţie fiscală în perioada 2001 – 2004 şi a condus proiectul Codului fiscal al României finalizat în forma iniţială în 2003 în urma unui efort fără precedent de consultare a experţilor în domeniu şi a mediului de business.

 
AFACERI DE LA ZERO