Politică

Dăncilă, atac la europarlamentarii pro-rezoluţie: Înainte erau Macovei şi Preda, acum sunt mai mulţi

Dăncilă, atac la europarlamentarii pro-rezoluţie:...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

01.12.2018, 14:49 93

Premierul Viorica Dăncilă i-a criticat, sâmbătă, pe europarlamentarii care au susţinut adoptarea unei rezoluţii a Parlamentului European privind statul de drept din România. Ea a spus că înainte erau doar Monica Macovei şi Cristian Preda, dar acum au fost mai mulţi cu această atitudine.

”Este de neînţeles. Nimic nu poate funcţiona când român atacă România. Cred că acest lucru e de neîbnţeles pentru orice bun român. Nici ei (europarlamentarii din alte ţări - n.r.) nu înţeleg. În celelalte ţări există această solidaritate atunci când vine discuţia despre propria ţară. Cred că România face o notă discordantă, pentru că indiferent de disputele politice, indiferent de opiniile diferite, care sunt normale, să mergi la tribuna Parlamentului European şi să vorbeşti (de rău - n.r.) despre propria ţară este un lucru de neînţeles nici pentru celelalte state membre, nici în România. Ca şi europarlamentar ai fost votat să-ţi aperi ţara şi să aduci un plus de imagine pentru ţara ta”, a declarat la TVR premierul Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că, în perioada în care a fost europarlamentar, a încercat mereu să aducă un plus de imagine pentru România.

”Am încercat de fiecare dată, ca mulţi dintre colegii mei, să aducem un plus de imagine pentru România,. să arătăm România aşa cum este ea cu adevărat - o ţară frumoasă, o ţară care are toate formele de relief, cu oameni oneşti, oameni gospodari, oameni buni, oameni care-şi respectă tradiţiile şi obiceiurile. Ei bine, avem şi colegi care am văzut că au o altă opinie. Eu i-am judecat şi-i judec şi paote acest lucru li se pare nefiresc. Îi judec pentru că eu am alte sentimente şi consider că altfel trebuie să vorbeşti şi să-ţi aperi ţara. Dar sunt convinsă că majoritatea românilor nu apreciază acest lucru şi că majoritatea românilor au fost deranjaţi de atitudinea lor, de modul în care s-au poziţionat împotriva propriei ţări”, a adăugat premierul.

Ea a mai spus că rezoluţia Parlamentului European nu a fost la adresa guvernului, ci a României.

”Pentru mine a fost un lucru care m-a dezamăgit şi m-a întristat. Am văzut de-a lungul timpului reacţiile nefireşti împotriva României a doi europarlamentari. Am văzut acum mult mai mulţi. (Când eram europarlamentar - n.r.) era doamna Macovei, care întotdeauna s-a poziţionat în acest fel. mai etra dl. Cristian Preda, dar acum am văzut mult mai mulţi. Acest lucru m-a întristat din două puncte de vedere cel puţin - faptul că ne aflăm în an Centenar şli ar trebui să fim mult mai responsabili şi faptul cpă suntem români şi poate că dincolo de lucrurile care ne despart trebuie să vedem lucrurile care ne unesc”, a conchis Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că românii trebuie să fie mult mai selectivi pe viitor.

Parlamentului European a adoptat, pe 13 noiembrie, o rezoluţie privind statul de drept din România. Textul semnalează îngrijorarea instituţiei UE referitoare la modificarea legislaţiei penale şi judiciare din prisma potenţialului de a submina independenţa sistemului judiciar şi lupta anticorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO