Politică

Dăncilă, despre cazul Tarom: Luni o să am primele detalii legate de Corpul de control

Dăncilă, despre cazul Tarom: Luni o să am primele detalii legate de Corpul de control

Autor: Teodor Bobei

20.10.2019, 12:56 93

Viorica Dăncilă a declarat că luni va primi primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-a trimis atât la Tarom, cât şi la Ministerul Transporturilor. Ea a mai spus că a discutat cu Răzvan Cuc şi că nu crede că acesta ar fi luat o decizie care să o pună pe ea într-o situaţie neplăcută.

”Mîine (luni - n.r.) o să am primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-am trimis atât la Tarom, cât şi la Ministerul Transporturilor. (...) Da, am discutat cu dl. Cuc. A negat toate aceste lucrur legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol. Nu aş vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiţi-vă că dacă se întârzia zece minute, era vinovat premierul. Nu cred eu că dl. Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine într-o situaţie neplăcută”, a declarat Viorica Dăncilă.

Fostul director al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că hotărârea de a fi demisă a apărut brusc, la o săptămână după ce i s-a decis prelungirea mandatului. Motivul exprimat de Consiliul de Administraţie ar fi lipsa de rapiditate în desfăşurarea proiectelor.

Mezei a confirmat informaţiile potrivit cărora demiterea acesteia a fost cauzată de refuzul reţinerii la sol a aeronavelor curselor interne în ziua votării moţiunii. Fostul director Tarom a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamenteri trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acţiuni de control la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

 
AFACERI DE LA ZERO