Politică

Dăncilă, despre un posibil blat cu Iohannis: Nu pot să fac un blat cu un contracandidat

Dăncilă, despre un posibil blat cu Iohannis: Nu pot să...

Autor: Diana Grigore

24.08.2019, 14:01 56

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, întrebată despre un posibil blat cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, că acest lucru nu este posibil, fiindu-i contracandidat. „Nu poţi face blat şi să câştige amândoi”, a afirmat liderul PSD.

„Nu pot să fac blat cu un contracandidat. Suntem candidaţi la prezidenţiale şi eu şi domnul Iohannis. Nu poţi face blat şi să câştige amândoi”, a declarat Dăncilă, întrebată despre un posibil blat pe care l-ar avea cu Klaus Iohannis la prezidenţiale.

Reacţia vine în contextul în care mai mulţi lideri politici, printre care purtătorul de cuvând al ALDE, Varujan Vosganian, dar şi liderul PMP, Eugen Tomac, au acuzat PSD de un blat politic cu Klaus Iohannis.

„Nu o văd bine după aia. (...) M-au întrebat de la un post de radio dacă eu cred că e un blat, o înţelegere secretă între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Şi eu am spus că şi dacă nu e un blat e păcat, că aşa de bine arată a blat încât ar fi păcat să nu fie. Klaus Iohannis, dacă va câştiga un nou mandat, va fi mult mai relaxat în ce priveşte severitatea cu care tratează guvernarea şi atunci fiecare îşi rezolvă treaba: Klaus Iohannis mai ia un mandat, Viorica Dăncilă îşi termină mandatul ei”, a afirmat în luna iulie Varujan Vosganian.

Şi Eugen Tomac susţinea un blat între Dăncilă şi Iohannis.

„Dragnea a dispărut, Guvernul Dragnea 3 însă a rămas, un guvern care vrea, mai nou, să continue jocul. Un lucru este cert. Şefa Guvernului nu-şi poate depăşi condiţia şi va rămâne tot Vasilica de Teleorman. Desemnarea şefei Guvernului Dragnea 3 drept candidat pentru Cotroceni din partea PSD arată clar a blat politic care poate da peste cap toate calculele. Abia acum se naşte şansa reală pentru un candidat autentic, care să spună lucrurilor pe nume. Eu sunt convins că el va apărea şi va face diferenţa!”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO