Politică

Dăncilă, după înregistrările cu procurorii DNA: Voi avea o discuţie cu ministrul Justiţiei

Dăncilă, după înregistrările cu procurorii DNA: Voi avea o discuţie cu ministrul Justiţiei

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

12.02.2018, 13:29 137

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va avea o discuţie cu ministrul Justiţiei,Tudorel Toader, după ce fostul deputat Vlad Cosma a prezentat, duminică seara, mai multe înregistrări din care reieşea cum doi procuroi de la DNA Ploieşti încercau să fabrice probe în dosarul lui Sebastian Ghiţă

"Vom avea o discuţie cu ministrul Justiţiei. Nu am comentat până acum, dar situaţia este îngrijorătoare pentru fiecare român. Nu pot să spun la ce măsuri mă aştept, nu pot să anticipez. Vâzând înregistrările de aseară că se încerca fabricarea probelor pentru premier, nu este o situaţie confortabilă", a declarat prmeierul Viorica Dăncilă.

Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor "probe fabricate" unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Întrebat de situaţia înregistrărilor şi Liviu Dragnea a declarat "ministrul Justiţiei primul lucru pe care trebuie să-l facă: trebuie să se întoarcă în ţară. Cred că din Japonia nu poate să ia nicio măsură”.

Tudorel Toader se află la Tokyo, acolo unde a participat la mai multe întrevederi cu reprezentanţii Băncii Mondiale.

"Am participat la cinci întrevederi cu reprezentanţii Băncii Mondiale, inclusiv cu vicepreşedintele acesteia, si au acceptat spre finanţare Cartierul pentru Justitie! Voi participa la fundamentarea conceptului de regenerare urbană, concept în care se va înscrie şi Cartierul pentru Justitie", a declarat anterior ministrul Justiţiei, pentru MEDIAFAX.

Acesta a confirmat că vor fi şi alte întâlniri la nivel de stat.

AFACERI DE LA ZERO