Politică

Dăncilă: În scurt timp sperăm să adoptăm Codul administrativ şi amnistia fiscală

Dăncilă: În scurt timp sperăm să adoptăm Codul...

Autor: Ana Petrescu

12.05.2019, 08:01 119

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă la Satu Mare, că în scurt timp speră ca Guvernul să adopte Codul administrativ, amnistia fiscală şi reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio şi cele tradiţionale.

„Ştiu că este foarte aşteptat Codul administrativ. Ştiu că a fost contestat la CCR. Au fost alţii care nu au înţeles această solicitare a primarilor şi cât de important este pentru fiecare comunitate locală şi primar Codul administrativ. Indiferent de culoarea politică, orice primar aşteaptă Codul administrativ. În scurt timp sperăm să dăm Codul administrativ. În scurt timp aşteptăm să dăm şi amnistia fiscală, să reducem TVA de la 9 la 5% la produsele bio şi produsele tradiţionale”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Satu Mare, după ce a participat la şedinţă de lucru la Prefectură.

Pe 17 aprilie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarat că membrii CEx au decis adoptarea Codului administrativ prin OUG într-o perioadă rezonabilă. De asememea, el a anunţat că miniştrii au la dispoziţie 45 de zile pentru reorganizarea ministerelor în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

La începutul acestei luni ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici anunţa că Guvernul va prezenta un pachet de măsuri pentru mediul de afaceri, care va include şi amnistia fiscală. Anterior, el spunea că amnistia fiscală ar da o şansă în plus companiilor private.

Eugen Teodorovici a mai spus că pachetul de măsuri va cuprinde şi un capitol legat de companiile cu capital negativ din România, care reprezintă 35 de miliarde de euro, dar şi un set de măsuri pentru firmele care plătesc la timp datoriile către bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO