Politică

Dăncilă merge în Parlament la grupurile reunite ale PSD pentru discuţii despre votul noului Guvern: Este foarte greu să discuţi cu liderii partidelor care au dărâmat guvernul

Dăncilă merge în Parlament la grupurile reunite ale...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

21.10.2019, 11:27 49

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va merge în Parlament la grupurile reunite ale PSD pentru a discuta despre strategia formaţiunii la votul de învestire al noului Guvern. Ea a adăugat că PSD nu va participa la acest vot, fiind obligaţia liderului PNL de a se asigura că există cvorum.

„Eu astăzi mă voi întâlni cu grupurile reunite ale PSD. Este foarte greu să discuţi cu liderii partidelor care au dărâmat guvernul, pentru că ei sunt părtaşi la ceea ce s-a întâmplat. Şi ei au avut aceeaşi doză de inconştienţă atunci când au dărâmat guvernul şi nu au cerut o alternativă pentru această ţară. Şi-au văzut interesul personal, nu s-au gândit la parcursul acestei ţări şi care vor fi urmările. Vedem astăzi partidele care au dărâmat guvernul, cele şase formaţiuni politice, fiecare vine cu un anumit proiect, nu sunt două partide care să aibă un punct comun. E clar că le-a unit oportunismul, nu să facă bine acestei ţări”, a spus Viorica Dăncilă, la DC News.

Ea a afirmat că PSD nu va participa la votul de învestire pentru noul Guvern.

„Aşa cum am făcut cvorum la moţiunea de cenzură, dl Orban trebuie să se asigure că are cvorum la votul pentru Guvern. PSD a intrat în opoziţie. PSD nu va participa la acest vot. Clar”, a subliniat Dăncilă.

Totodată, liderul PSD a susţinut că alegerile ar trebui făcute la timp, nefiind necesar să se organizeze anticipate.

„Nu, nu mizez pe alegeri anticipate. Din punctul meu de vedere alegerile trebuie făcute la termen. Încotro vrem să ducem această ţară, îl întreb pe dl preşedinte a fost făcută o criză guvernamentală, chiar trebuie şi o criză parlamentară? Dar dacă se vor hotărî anticipate, PSD este pregătit. Pe mine mă uimeşte atitudinea dlui preşedinte. Nu văd nimic constructiv, nu văd nimic bun”, a conchis Dăncilă.

Ludovic Orban a purtat negocieri săptămâna trecută, cu partidele parlamentare, în vederea susţinerii unui nou Guvern care îl va avea pe el ca premier.

Negocierile continuă şi în această săptămână. Ludovic Orban va purta discuţii inclusiv cu ONG-uri, sindicate şi universităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO