• Leu / EUR4.7794
  • Leu / GBP5.6715
  • Leu / USD4.3124
Politică

Dăncilă: Vom înfiinţa Muzeul Holocaustului lângă Muzeul Antipa dacă locaţia este cea mai bună

Dăncilă: Vom înfiinţa Muzeul Holocaustului lângă Muzeul Antipa dacă locaţia este cea mai bună

Autor: Diana Grigore

20.07.2019, 15:33 98

Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că Guvernul va înfiinţa Muzeul Holocaustului lângă Muzeul Antipa, dacă această locaţie este cea mai potrivită în urma unei analize. Premierul a adăugat că urmează să fie luată o Hotărâre de Guvern în acest sens, în cel mai scurt timp posibil.

„Acest lucru este chiar în programul de guvernare. Vrem să înfiinţăm Muzeul Holocaustului. Am avut discuţii referitoare la acest aspect. Locaţia este identificată într-adevăr lângă Muzeul Antipa. Vom vedea dacă acea locaţie este cea mai bună. Dacă este o locaţie bună acolo vom înfiinţa Muzeul Holocaustului. Am văzut că sunt opinii diferite faţă de locaţie. Esenţial este să facem acest lucru pe care l-am promis şi pe care eu îl vreau realizat în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Viorica Dăncilă, la Târgu Mureş.

Premierul a adăugat că Guvernul ia în considerare adoptarea unei Hotărâri pentru înfiinţarea Muzeului Holocaustului, dar şi depunerea unei iniţiative legislative în Parlament în acest sens.

„Sunt două variante la ora actuală, una este o Hotărâre de guvern, a doua este o iniţiativă legislativă. Eu cred că trebuie să avem amândouă variantele în prim-plan. Vom da o Hotărâre de Guvern şi bineînţeles propunerea legislativă din Parlament, pe care o vom susţine. Eu cred că este un lucru pe care l-am promis şi pe care trebuie să îl ducem la bun sfârşit”, a subliniat Dăncilă.

Conducerea Muzeului Antipa se arată contrariată de dezacordul dintre Ministerul şi ministrul Culturii privind crearea unui complex care să cuprindă MŢR, Antipa, Muzeul Holocausului şi Muzeul Satului: "Ideea unui complex muzeal care reuneşte muzee atât de diferite este destul de ciudată".

Luis Ovidiu Popa, directorul general al Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti salută ideea unor consultări publice pentru a decide amplasamentul noului Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ministerul Culturii a anunţat joi seară că va fi creat un complex din Muzeul Ţăranului, Muzeul Antipa, Muzeul Satului, Muzeul Holocaustului, iar pentru acesta din urmă se are în vedere spaţiul existent între Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7794
Diferență: 0,0146
Ieri: 4.7787
Azi: 4.3124
Diferență: -0,0579
Ieri: 4.3149
Azi: 5.6715
Diferență: -0,241
Ieri: 5.6852
Azi: 4.3785
Diferență: 0,032
Ieri: 4.3771