Politică

Daniel Dăianu: E nevoie de un nou guvern cât mai rapid, pentru stabilitate

Daniel Dăianu: E nevoie de un nou guvern cât mai rapid,...

Autor: Andrei Cîrchelan

27.04.2012, 15:58 267

În urma adoptării moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, clasa politică românească trebuie să organizeze cât mai rapid alegeri anticipate, pentru a instala un guvern solid şi a asigura stabilitatea economică, potrivit lui Daniel Dăianu, profesor de economie şi fost ministru de finanţe al României.

Dăianu este, de asemenea, cosilierul lui Victor Ponta, care astăzi, în faţa Parlamentului, şi-a asumat poziţia de Prim Ministru.

Daianu a comentat pentru ZF că importantă acum este alegerea cât mai rapidă a unui nou guvern, care să asigure stabilitatea mediului economic. Acesta ar fi un guvern de tranziţie.

„Moţiunea este un argument pentru grăbirea alegerilor parlamentare” a spus Dăianu, adăugând că România are nevoie rapid de un guvern solid, legitimat prin sufragiu, deci nu de tehnicieni.

Economistul conchide spunând că dacă nu se ajunge la alegeri anticipate, guvernul instaurat provizoriu ar avea două scopuri principale. Primul ar fi să evite derapajele economice, prin măsuri prudente şi acţionând în parametrii deja stabiliţi. Al doilea scop ar fi asigurarea unor alegeri parlamentare corecte. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO